FOs04: Drieluik

Drieluik


 
Een project van Frank en John O. 
Tijdens de besloten rijdag in Amsterdam moest deze bij gebrek aan een keerlus op stel en sprong operationeel gemaakt worden. 
Een flinke klus maar wel een geslaagde actie.

De module draait inmiddels alweer een tijdje mee er zijn diverse aanpassingen op gekomen.
Er is een digitale stop sectie op gemaakt, dit betekend dat de treinen nu niet meer plotseling stoppen en ook geluid en licht er mee stopt. Een digitale stopsectie behoud zijn spanning en zorgt middels een instelling dat de loc volgens de ingestelde waarde tot stilstand komt. Dit is een beetje zo als in werkelijkheid, langzaam afremmen. Er zijn meerdere modules die deze aanpassing hebben gekregen. Tevens is er in de begin sporen, foto boven net buitenbeeld, een overloop wissel gekomen. Hiermee kan snel tegen de stroom in een trein naar het meest rechtse uitloop spoor gestuurd worden, aan dit spoor is een uitloop en een rangeertuin gekoppeld die achter de schermen meerdere treinen kan herbergen. Op deze wijze hebben we een voorraad treinen dit het mogelijk maakt om sneller te kunnen wisselen bij een tijdperk overgang.

Ooit is bedacht door mij om de binnen rails thans C-rails Marklin te vervangen door K-rails, om volledig geautomatiseerd proces te kunnen voeren. Na dat in 2017 mijn broer John is overleden is er in mijn modulebestand wat gewijzigd, door de vele modules die nu onder mijn beheer vallen heb ik besloten om deze wijzigingen niet meer uit te voeren.

Ik wil de opstel tuin van John aanpakken en deze geschikt maken voor de publiekszijde, daarna wil ik een eigen nieuwe module maken waarop een olie op en overslag moet komen. zie pagina FOs05: olie overslag deze module moet als keerlus, als doorgaande module maar ook als thuis element kunnen functioneren.

Geef een reactie

YouTube
YouTube