6) Station Käthelitz

Station Käthelitz is een tweesporig station dat is gelegen in een 90 graden boog.

Vroeger met een aftakspoor naar een loods, maar sinds de modernisering van het spoorwegbedrijf is de wissel naar het aftakkende spoor weggehaald waardoor het spoortje niet meer berijdbaar is. Spoortechnisch gesproken is Käthelitz dus nu eigenlijk een halte.

Käthelitz is gelegen in heuvelachtig terrein. De heuvel aan de weg heeft twee grotten, een waterval en een rotsopening.  De module is in 1990 gemaakt door een lid van M-Track, qua sporenloop en scenery-opzet een mooi ontworpen module en een aantal jaren later overgenomen. Sindsdien is de bedrading vervangen, zijn er twee stopsecties met lichtseinen toegevoegd en zijn er bij opgravingen in een van de heuvels heuse druipstenengrotten ontdekt.

Käthelitz-module is qua scenery vrijwel klaar en volledig inzetbaar voor banen, naar keuze beveiligd met relais of met S88-LocoNet computerbesturing met softwarepakket RocRail.

Het station is genoemd naar mijn oudste dochter Käthe. Zij heeft  een extra scenerybak ontworpen om toe te voegen aan de binnenzijde van het station. Op deze extra bak bevindt zich het hoogste punt van heuvel Käthelitz, een tunnel richting de druipsteengrotten en een grote speeltuin voor kinderen. Deze scenerybak is één keer in ruwe vorm aangebouwd.

YouTube
YouTube