Over ons

GROEP


Begin april 2009 staken enkele modelspoorders de koppen bij elkaar om in de regio waarin zij wonen (de driehoek tussen Rotterdam, Den Haag en Hoek van Holland) wat meer samen te doen met hun modelspoorhobby. Op 16 april werd de groep opgericht. De meeste personen in onze groep zijn familie van elkaar en wonen in dezelfde stad (Schiedam). Andere hebben vriendschapsbanden. De naam van onze groep slaat terug op het gebied waar de modelspoorders wonen: het gebied (ten noorden) van de Nieuwe Waterweg. Inmiddels zijn er leden bijgekomen uit Zaandam en Zoetermeer. 
MSG “De Nieuwe Waterweg” heeft een besloten karakter. Onze groep kent geen bestuur, geen geldelijke contributie, heeft geen clubruimte en is niet op zoek naar uitbreiding, al wordt niet uitgesloten dat er in de toekomst nog personen bijkomen. 

MODELSPOOR


Het doel van onze groep is het beleven van plezier middels het uitoefenen van onze gezamenlijke hobby, modeltreinen. Graag dragen wij onze passie uit naar personen die een kijkje nemen bij onze treinbaan. 
Ieder lid van de groep bezit een stukje treinbaan. Door het aan elkaar koppelen van deze stukjes (modules genaamd) kunnen we een grote treinbaan opzetten, van – momenteel – meer dan 40 meter lengte. De modules worden vervoerd in onze personenauto´s en aanhangers. 
De treinbaan is mobiel en bovendien flexibel van opbouw, waardoor deze aangepast kan worden aan de aanwezige ruimte. Als er in die ruimte ook nog eens stopcontacten aanwezig zijn, staat niets meer het rijden van de treinen in de weg. 
MSG “De Nieuwe Waterweg” heeft het voornemen om tussen de 2 en 4 rijdagen per jaar te houden, waarvan er minimaal 1 open staat voor publiek. Ook bij uw bedrijf, school of vereniging kunnen wij acte de présence geven om bijv. een feest op te luisteren. Voor meer informatie neemt u contact met ons op . Houd deze site in de gaten voor data waarop onze treinbaan kan worden bekeken. 

NORMEN


Het merendeel van de groepsleden is lid van de bekende landelijke modelspoorvereniging M-Track Groep Nederland. Deze vereniging is in 1989 opgericht en heeft normen ontwikkeld voor een transportabele modulebaan. Het systeem waarmee door M-Track en door MSG-DNW gereden wordt is 3-rail, digitaal, schaal 1:87 (H0). De gebruikte rail is de K-rail van Märklin. Ons rijdend materieel bevat ook treinen van andere merken, die door de fabrikant of door onszelf zijn aangepast voor het Märklinsysteem. Voor de normen verwijzen wij u naar de website van M-Track

HOE BELEVEN WIJ ONZE HOBBY


Binnen onze groep heeft ieder zijn/haar specialiteit. Sommigen zijn gezegend met meerdere specialiteiten! De een ontwerpt graag, een ander bedient graag treinen. Enkele leden rijden bij voorkeur met Duitse treinen, terwijl anderen zich hebben toegelegd tot rijdend materieel uit Nederland. Moderne tractie, stoomlocomotieven, treinstellen, buurtspoortreintjes, hoge snelheidstreinen en gesloten treinen voor bulkvervoer; alles kom je tegen op onze modules (in afwisseling, niet tegelijk!). Sommigen zijn gespecialiseerd in de elektrische bedrading, anderen hebben originele ideeën voor spoorverloop of scenerybouw. Dan heb je leden die bedreven zijn met computerprogramma´s en degenen die fysieke bedieningstableaus bouwen. En het mooie is: we helpen elkaar ….. 

FOTO’S


Op deze website staan vele foto’s van onze modules. Aan de hand van deze foto’s is een goede indruk te krijgen van onze modules en treinen. De sfeer is echter pas goed op te snuiven tijdens een rijevenement. Daarom: wellicht tot ziens op één van onze rijdagen! 

Desiree, Frank, Henry, John O.†, John R., Leendert, Peter, Ronald, Theo, Tobias, Vincent. 

Geef een antwoord

YouTube
YouTube