Manegemodule

Manege module

Mijn man en ik delen onze hobby’s 
Ik zit het grootste deel van mijn leven al tussen de paarden en mijn man van kinds af aan tussen de treinen. 
Andersom is mijn man nu ook zeer frequent op de manege te vinden en vind ik het ook leuk om met de modeltreinen bezig te zijn. 
Door deze hobby’s te combineren is het idee voor de bouw van een manege module ontstaan. 
Hier komen onze beide hobby’s samen. De module heb ik samen met mijn man gebouwd. 
Een zeer groot deel van de scenery is allemaal zelfbouw. De vele hekwerken, bakranden, schuttingen, boompjes en zelfs het manege gebouw zelf is allemaal opgebouwd uit losse strookjes fineer of bouwplaten. 
De bouw van de module is terug te vinden op het Beneluxspoor forum 
Leuk detail is het rondrijden van een Faller Car System tractor. Door de modificatie van het bestaande FCS is het nu ook mogelijk om door dergelijk terrein te rijden zonder het spoor bijster te raken. Op Youtube kan je er verschillende filmpjes van terugvinden. 


De module is nu in een ver gevorderd stadium en heeft al diverse rijdagen meegedraaid. De grootste klus is nog het manege gebouw welke geheel zelfbouw is. 
Op dit moment staat hiervan de basis overeind waardoor de contouren al goed zichtbaar zijn. De volledige afbouw zal nog wel enige tijd vergen. 
In de toekomst zal deze module uitgebreid gaan worden met de “aftak module”. Daar hopen we in 2018 mee te starten. Daarop zal nog een uitbreiding van de manege plaatsvinden. Zodra deze operationeel is zal de “tijdelijke module” met de onderdoorgang voor de tractor komen te vervallen. 

Geef een reactie

YouTube
YouTube