10) Driehoekmodule Dreieck (in planning)

Dreieck is ontworpen ter afsluiting van het moduleproject aan de linker bovenzijde.

Deze module zorgt ervoor dat er een grote interne keerlus ontstaat, met de mogelijkheid om via een splitsing de modulenbaan verder te laten lopen.
Hoewel er slechts één spoor loopt tussen de kolenmijnmodule en de driehoekmodule, kunnen treinen die afkomstig zijn van de driehoekmodule toch de kolenmijnmodule bereiken. Dat gaat dan via een omweg, via de viaductmodule, de fly-overmodule en de benedenkeerlus onder de staalindustriemodule en dan weer dezelfde route terug.

Ook inzet van Dreieck als stand alone module is mogelijk.

Begin 2015 is een aantal raildriehoeken ontworpen. Eén van deze ontwerpen is uitgegroeid tot het huidige splitsingsstation Corinnestein. (Oorspronkelijk zou deze module een ongelijkvloerse splitsing worden, net als de andere splitsingen op de fly-overmodule. Maar zo’n ongelijkvloerse splitsing zou uit teveel bakken bestaan en met name aan de achterzijde te diep worden).

Een ander ontwerp uit 2015 wordt gebruikt voor de realisatie van driehoekmodule Dreieck.
Het ontwerp wordt pas in detail gemaakt zodra de precieze maten van de kolenmijn module bekend zijn. Het onderste deel loopt weg in een hoek van 45 graden. De hoek tussen het bovendeel en het rechterdeel is 90 graden. Met buitenmaten van 120 cm x 120 cm, is het geheel samen te voegen tot een standaard pakket. Het geheel wordt voorzien van bovenleiding.

YouTube
YouTube