Duitse treinen

DBC 151

Door de modernisering van diverse componenten werd in de jaren 1970 besloten een opvolger voor de locomotieven van de serie 150 te ontwikkelen. Hierbij werd veel aandacht aan de draaistellen en de inrichting van de cabine besteed. De ontwikkelingen stonden onder leiding van de firma AEG te Berlijn en Krupp uit Essen.

Op 21 november 1972 vond de roll-out van de eerste locomotief de 151 001 bij Friedrich Krupp AG en AEG in Essen plaats.
Bron: Wikipedia

DB 120

over deze locs weet ik niet al te veel, wel dat ze zowel voor DB als DB netze hebben gereden, deze locs zijn sinds een paar maanden uit dienst gehaald, ze reden vooral de welbekende tandpasta ic rijtuigen.

Siemens Eurosprinter

Siemens Eurosprinter deze loc is de voorloper van alle bekende Siemens lokomotieven die over de wereld rijden, zowel de serie 189, 182 (Tuarus) en 193 (Vectron), van dit loctype rijden er nog een aantal in Duitsland.

BR 189 (Husa)

Zoals hierboven beschreven is de serie 189 voortgekomen uit de eurosprinter, hieruit leid zijn type aanduiding ES 64 F4.de livery die de desbetreffende loc heeft (189 096) is afkomstig van het voormalig Nederlands bedrijf HUSA (voorheen ACTS ( de welbekende blauwe locs uit NL))

BLS 193 (vectron)

Ook dit loctype is net zoals de 189 voortgekomen uit de eurosprinter, daarintegen heeft dit loctype een hele andere achtergrond…De belgische spoorwegen NMBS hadden een aantal jaar geleden een zwaar gemodificeerde versie van de taurus (182, EF 64 U2) besteld, siemens zag wat in deze loc en heeft deze doorontwikkeld naar de vectron.
mijn variant, de bls cargo 475 411 heeft een uitgebreid pakket aan licht- en geluids functies.

YouTube
YouTube